Frequently Asked Questions

Misschien staat jou vraag hier al wel tussen! Op de FAQ (Frequently Asked Questions) pagina staan vragen die al eerder gesteld zijn door anderen en is ingericht om je zo snel mogelijk te helpen. Mocht je er toch niet uitkomen, kijk dan eens op de Wiki pagina.

Hoe spreek ik een geluidsopname in?

Een geluidsopname kan ingesproken worden door te bellen naar ‘905’. Door af te sluiten met een ‘#’ komt de opname in de online operator te staan.

Let wel dat de geluidsopname dan nog niet direct gekoppeld is. Voor meer informatie hierover kun je kijken op de pagina vakantiedag of geluidsopname.

Hoe schakel ik inkomende oproepen door?

Inkomende oproepen kunnen doorgeschakeld te worden door te bellen met systeemextensie ‘910’. Je krijgt de keuze om gesprekken door te schakelen bij bezet/geen gehoor

of alle gesprekken direct door te schakelen. Door in hetzelfde menu te kiezen voor optie 3, haal je alle momenteel actieve doorschakelingen er weer af. Je kunt ook

onze online operator gebruiken om gesprekken door te schakelen. Dit is noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een wachtrij of groep. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina over doorschakeling.

Ik heb geen mobiel internet / persoonlijke hotspot op mijn telefoon

Om met je mobiel te kunnen internetten via 3G of LTE (4G) die je de zogenaamde ‘APN’ instellingen correct te hebben ingevoerd. De APN instellingen zijn;

APN: internet.mvno.mobi

Gebruikersnaam: mvno

Wachtwoord: mvno

Alle overige opties hoeven niet ingevuld te worden. De plaatsing van deze instelling in het menu verschilt per merk en type toestel. Voor iOS apparaten staat een gebruikers handleiding hier: APN instellen op iOS en voor de algemene Android (Samsung, HTC, LG etcetera) staat de gebruikers handleiding hier: APN instellen op Android.

Wat is het verschil tussen lijnen, toestellen en nummers?

In de telefonie spreken we over lijnen, toestellen en telefoonnummers. Bij IP-telefonie zijn lijnen virtueel en het aantal is gelijk aan het maximumaantal telefoongesprekken dat tegelijkertijd gevoerd kan worden. Het aantal toestellen is het fysieke aantal toestellen dat in een virtuele netwerkomgeving (dat kunnen meer dan een locaties zijn) aanwezig is, normaliter meer dan het aantal lijnen. Het aantal telefoonnummers is onafhankelijk daarvan te kiezen. Er kunnen toestellen op een nummer worden geschakeld. Er kunnen ook verschillende nummers op een toestel worden geprogrammeerd. Bij IP-telefonie kan het toestel fysiek elders staan. De verbinding werkt prima via een VLAN, VPN of internet. Een laptop kan ook functioneren als toestel, als de juiste software geïnstalleerd is.

Wat is Power over Ethernet? (PoE)

Power over Ethernet is een technologie waarbij netwerkkabels elektrische stroom voeren naar een laag voltage apparaten. Veel van deze apparaten hebben twee connecties nodig: een elektrische en een netwerk connectie. De elektrische connectie zorgt ervoor dat het apparaat stroom ontvangt om te kunnen functioneren. Door middel van de netwerk connectie kan er gecommuniceerd worden met het netwerk. Echter, Power over Ethernet kan de twee verbindingen combineren in een Ethernet-kabel.

Wat is de definitie van VoIP?

VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol, wat betekent stem/spraak over het internet. Het is een technologie die gesproken communicatie en multimediasessies (als video) levert over Internet Protocol (IP) netwerken.

Wat is SIP?

SIP  oftewel Session Initiated Protocol is het protocol waarover VoIP meestal communiceert. Dit is een standaard protocol waarover wereldwijd afspraken zijn gemaakt. Als iedereen zich aan deze afspraken houdt dan gaat het in principe niet fout met VoIP bellen. In de praktijk gaat het soms wel fout. Een modem of router houdt zich niet goed aan de regels en veroorzaakt stroring in de telefonie. Daarom is het verstandig om je te laten informeren zodat u beschikt over het juiste modem of router zodat storingen voorkomen kunnen worden.

Is een koppeling met uw CRM-pakket mogelijk?

Dit is geen probleem. Wij realiseren voor u een koppeling zodat u kunt bellen met een klik van uw muis. En als u gebeld wordt ziet u direct in uw beeldscherm welke klant belt.

Wat is Hosted VoIP?

Hosted VoIP is bij steeds meer bedrijven de oplossing voor zakelijke telefonie. Voicedata heeft hiervoor een eigen dienst ontwikkeld. Managed Voice, één van de meest geavanceerde hosted VoIP telefooncentrales. Zonder investeringen profiteert u bij Voicedata van alle voordelen van de modernste en meest complete VoIP telefooncentrale. Een betrouwbare en flexibele hosted VoIP telefooncentrale die meegroeit met uw organisatie zonder verdere investeringen.

Wat is een SIP Trunk?

Een SIP trunk is een softwarematige telefoonlijn. Het grote verschil tussen een SIP trunk en een telefoonlijn is dat het aantal beschikbare lijnen flexibel kan worden ingesteld.  Daarnaast wordt er een gesprek opgezet via Internet (data) in plaats van het ouderwetse telefoonnetwerk. De provider zorgt ervoor dat uw gesprekken op het standaard-telefoonnetwerk terecht komen. De meeste moderne telefooncentrales kunnen worden voorzien van deze dienst. Door deze in uw telefooncentrale te plaatsen belt u vele malen goedkoper.

Welke functionaliteiten krijg je bij de vast-mobiel integratie?

Bij de vast-mobiel integratie krijg je alle faciliteiten en functionaliteiten van je vaste telefonie (Hosted telefooncentrale of je eigen telefooncentrale) direct beschikbaar op je mobiele telefoontoestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zakelijke voicemail, intern bellen, doorverbinden, keuzemenu’s, wachtrijen etc.

Via welk netwerk loopt de vast-mobiel integratie?

De vast-mobiel integratie van Voicedata loopt via het betrouwbare GSM/UMTS-netwerk van KPN. Dit betekent dat u niet belt via uw DATA (3G of 4G) en dat u dus optimale dekking heeft. Bovendien is het bellen via een mobiele dataverbinding minder stabiel dan via het GSM-netwerk.

Waarom is juist glasvezel geschikt voor zakelijk internetgebruik?

Glasvezel biedt volop voordelen voor zakelijk gebruik. Niet alleen kunt u razendsnel en veilig internetten via een betrouwbaar netwerk, ook zijn de uploadsnelheden bijzonder hoog. Dat betekent dat u eenvoudig gebruikt kunt maken van clouddiensten, videoconferencing, het delen van grote bestanden, maar ook bijvoorbeeld beveiliging en zorg op afstand. Een ander groot voordeel is dat het glasvezelnetwerk klaar is voor het bijkomen dataverkeer van toekomstige ontwikkelingen.

Wat is het verschil tussen glasvezel en ADSL of VDSL?

ADSL en VDSL zijn technieken die gebruik maken van het netwerk dat van oudsher wordt gebruikt voor vaste telefonie. Dit netwerk bestaat voor een groot deel uit koperen kabels. Door de opwaardering van het telefonienetwerk zijn internetdiensten mogelijk.

Echter, zowel ADSL als VDSL-netwerken kennen een aantal belangrijke nadelen:

 • Een koperen kabel kent weerstand. Hoe langer de lengte van de kabel, hoe groter deze weerstand. Hoe groter de weerstand, hoe lager de capaciteit en daarmee hoe lager de maximale snelheid.
 • Een koperen kabel heeft last van invloeden van buitenaf zoals vocht (wat leidt tot veroudering) en instraling.
 • Door de fysische eigenschappen van koper is de capaciteit aan een maximum gebonden en daarmee niet toekomstgericht.
Wat is Glasvezel FttH?

Glasvezel FttH ook wel Glasvezel Fiber to the Home genoemd is een glasvezelverbinding tot aan de woning. Voicedata levert deze verbindingen over het netwerk van Reggefiber en CAIW (Caiway), het zogeheten FttH netwerk. Wanneer je bedrijf op locatie zit binnen het Reggefiber of CAIW bereik kan dit je overtuigende besparingen opleveren.

Wat is mijn contractduur bij Voicedata?

Telefoniediensten van Voicedata kennen geen meerjarige contracten, ieder abonnement zowel vast als mobiel is maandelijks opzegbaar. Internet en Glasvezel kennen wel langere contracten, van 12 tot 36 maanden.

Voor wie is VoIP geschikt?

VoIP ook wel Voice over IP genoemd is als telefonieoplossing voor ieder bedrijf of organisatie geschikt. VoIP is al geschikt vanaf 1 werkplek. Door een vaste prijs per user, veel functionaliteiten en maandelijks opzegbare contracten maakt dit het aantrekkelijk voor ieder bedrijf of organisatie.

Kan ik glasvezel krijgen op mijn locatie?

Of erachter te komen of glasvezel leverbaar is op jou locatie kan je bij ons op de site de postcodecheck invullen. Wanneer deze is ingevuld gaan wij voor je uitzoeken wat de glasvezelmogelijkheden zijn en nemen dan contact met je op.

Waar kan ik mijn facturen inzien?

Door in te loggen op onze online operator en te klikken “klantconfiguratie”. Staan er in het linkermenu onder het kopje “facturatie” de facturen per maand weergeven. Mocht je nog geen inlogcode hebben voor de online operator neem dan contact op met de supportafdeling van Voicedata (074- 711 3660)

Wat zijn SIM only abonnementen?

Sim Only is de basis voor alle mobiele abonnementen van Voicedata. Door snelle en eenvoudige activatie bent u direct na ontvangst van de SIM-kaart bereikbaar op uw nieuwe of oude mobiele nummer. Uit te breiden met extra data, Collega pack en een Fixed Mobile Pack waarmee u belt en gebeld kunt worden met uw eigen vaste nummer

Wat zijn Data only abonnementen?

Voicedata Data-Only is de SIM-data oplossing van Voicedata, geschikt voor iPads en andere tablets. Wanneer u gebruik maakt van een laptop of tablet waarbij u niet hoeft te bellen of gebeld worden op uw SIM-kaart dan is een Data Only abonnement de meest voordelige optie. Dit is een all-in prijs inclusief een databundel. Er zijn ook data Only abonnementen beschikbaar voor grootverbruikers tot wel 8000 Mega Byte

Wat zijn 0800-nummers?

Bij 0800-nummers betaalt u de kosten van de beller. Uitermate geschikt voor wervingsacties en voor non profit organisaties.

0800-nummer van Voicedata is gratis voor de beller. De 0800-nummers zijn uitermate klantvriendelijk en laagdrempelig en zijn daardoor bijzonder geschikt voor serviceverlening en wervingsacties. Een 0800-nummer onderbouwt het imago van de klantvriendelijkheid van uw onderneming.

Wat is een 088-nummerblok?

Alle vestigingen van uw onderneming in Nederland bereikbaar via hetzelfde nummer. Ideaal voor landelijk actieve ondernemingen waarbij uw klanten altijd tegen hetzelfde lage tarief bellen. Door gebruik te maken van de 088-nummers van Voicedata bent u landelijk te bereiken onder hetzelfde nummer en heeft u een regio onafhankelijke uitstraling. De 088-nummers zijn ideaal voor bedrijven met meerdere vestigingen en (potentiële) klanten door heel Nederland. Bijkomend voordeel is dat uw klanten altijd tegen hetzelfde lage tarief van Voicedata bellen.

Kan ik een regionaal nummer afnemen ook als is mijn bedrijf daar niet is gevestigd?

Dit is zeker mogelijk. U kunt nummers door geheel Nederland afnemen, ook als uw bedrijf daar niet gevestigd is. Je kunt zelf je regionale nummer uitkiezen uit een grote database met regionale nummers uit geheel Nederland. Met een regionaal telefoonnummer sta je dichterbij je klanten. Aan het netnummer kun je snel afleiden uit welke plaats/regio een bedrijf (op papier) komt.

Hoe staat het met de landelijke dekking van Voicedata?

De landelijke dekking van mobiel bellen en internet bellen is geen issue in Nederland. In de afbeelding hieronder staat de landelijke dekking van mobiel bellen en internet bellen door geheel Nederland weergeven. Verdeeld in vier verschillende netwerk categorieën:

4G: 75 Mb/s (gem. 20 Mb/s):      3G: 7.2 Mb/s (gem. 5.5 Mb/s):         2G: 120Kb/s (gem. 50Kb/s):               Bellen & sms’en:

         .                                                         

 

Wanneer betaal ik extra kosten voor het bellen in en naar het buitenland?

Dit ligt eraan of het gaat wanneer je belt vanuit of naar een land dat zich binnen of buiten de EU begeeft. Wanneer je belt naar of vanuit landen die zich binnen de EU begeven, valt dit binnen je abonnement. Wanneer je belt naar of vanuit landen die zich buiten de EU begeven, valt dit buiten je abonnement en zullen hier extra kosten aan verbonden zijn. Hieronder is nog opgesomd wat binnen of buiten je abonnement valt om je daar een zo duidelijk mogelijk beeld van te geven.

Binnen je abonnement:

 • Je belt vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: Je bent zelf in Nederland, maar je ouders zijn op vakantie in Spanje. Bel je je ouders, dan gaan deze kosten uit je abonnement.
 • Je wordt gebeld door een Nederlands nummer terwijl je in de EU bent.
  Bijvoorbeeld: Je bent op vakantie in Italië en een van je vrienden belt je op vanuit Nederland. Op dat moment gaan de kosten uit je abonnement.
 • Je belt naar een Nederlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je bent in Duitsland op vakantie en je belt naar een vriend die op een camping in Frankrijk staat. De kosten om te bellen in de EU naar een Nederlands nummer dat ook in de EU is, gaan uit je abonnement.
 • Je belt naar een buitenlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je staat op een camping in Portugal en je belt naar Spaanse vrienden in Spanje. Ook deze kosten gaan uit je abonnement.

Buiten je abonnement:

 • Je belt naar een buitenlands nummer vanuit Nederland.
  Bijvoorbeeld: Je gaat over een week op vakantie naar Griekenland en je belt het hotel om er zeker van te zijn dat de reservering geregeld is. Omdat je naar een buitenlands nummer belt vanuit Nederland, betaal je de kosten buiten je abonnement om.
 • Bellen naar of vanuit landen die zich buiten de EU begeven.

Bekijk hier de internationale gesprekstarieven van Voicedata.

Wat is een softphone?

Een softphone is een samenvoeging van software en phone. Dit verklaart eigenlijk al wat een softphone is. Het is een softwarematig telefoontoestel die op een PC, tablet of smartphone kan worden geïnstalleerd. Na de installatie kan je het programma (de softphone) opstarten en verschijnt een telefoontoestel op je scherm. Met een softphone kunt u bellen via het internet.

Wat houdt een vast-mobiel integratie in?

Een vast-mobiel integratie zorgt ervoor dat de functionaliteiten van vaste telefonie direct beschikbaar zijn voor mobiele gebruikers. Met een vast-mobiel integratie geniet u van de functionaliteiten van je telefooncentrale. Zoals intern bellen, doorverbinden, keuzemenu’s, wachtrijen of zakelijke voicemail. Bij een vast-mobiel integratie kunnen meerdere 06- en vaste nummers gekoppeld worden. Je kunt de bereikbaarheid per nummer en het afzendernummer bepalen wanneer er een uitgaande call wordt opgezet. De vast-mobiel integratie bij Voicedata vindt plaats op SIM-kaart niveau. Hierdoor is er geen APP nodig en kunt u ieder mobiel device gebruiken, met garantie omdat de gesprekken worden opgezet via het GSM-netwerk.

Wat is Managed Voice?

Managed Voice is de Hosted VoIP dienst die door Voicedata zelf ontwikkeld is. Om meer uitleg te krijgen over Hosted VoIP verwijzen wij je naar dit artikel.

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Er zijn een heleboel voordelen op te noemen waarom Voice over IP uitstekend geschikt is voor de zakelijk markt, wij hebben de belangrijkste redenen hieronder opgesomd:

 • Optimaal bereikbaar
 • Geen kostbare investering in een telefooncentrale
 • Zeer schaalbaar
 • Niet locatiegebonden/Geen vaste werkplekken
 • Online uw telefooncentrale beheren
 • Perfecte integratie met uw mobiele telefonie
 • Alleen betalen voor wat u nodig heeft
 • Gratis (internationaal) bellen met nevenvestigingen
 • Zeer geavanceerde VoIP telefooncentrale
Blijf ik tijdens de portering bereikbaar?

U blijft tijdens de portering gewoon bereikbaar. De portering duurt doorgaans ca. één week. Voordat we de nummers porteren zullen we er eerst voor zorgen dat uw nieuwe apparatuur bij u op locatie werkzaam is. Als we dit samen getest hebben, zullen we de portering in gang zetten en bent u ervan verzekerd dat u overgaat zonder dat u het merkt.

Wat is een nummerportering?

Nummerportering is het meenemen van uw huidige telefoonnummers naar een andere provider. Wij regelen dit voor u. Zeg nooit zelf vooraf uw abonnement op, de kans is dan aanwezig dat uw nummers komen te vervallen.

Is VoIP locatie gebonden?

Met VoIP telefonie ben je niet langer aan één locatie gebonden en kan je vanaf iedere locatie met een vaste internetverbinding bellen en gebeld worden. Dit is ideaal voor thuiswerkers en MKB’ers met flexibel personeel. Wanneer je vanaf je thuiswerkplek naar een klant belt, ziet de klant altijd het telefoonnummer van kantoor.

Onze organisatie bestaat uit meerdere vestigingen. Moet er voor elke vestiging een eigen Hosted centrale worden afgenomen?

IP-telefonie wordt afgehandeld via internet in een datacenter. Dit maakt het mogelijk om met meerdere vestigingen op dezelfde telefooncentrale te werken. Eén Hosted telefooncentrale volstaat voor de gehele organisatie. Met een collega bellen op een andere vestiging of een klant doorverbinden, is dus een kwestie van een intern nummer kiezen. Onderling bellen is bij Voicedata overigens gratis.

Hoe werkt Fax-2-Email?

Binnengekomen faxen worden eenvoudig naar een vooraf opgegeven e-mailadres verzonden. Je ziet direct dat er een fax is binnengekomen en kan deze direct afhandelen. Een extra voordeel is dat je het document direct digitaal hebt waardoor je het direct digitaal kunt archiveren. Je hebt geen fysiek fax apparaat meer nodig.

Wanneer moet ik kiezen voor een 10- of 100-nummer blok?

Een 10- of 100 nummerblok is handig wanneer u medewerkers of verschillende filialen een opeenvolgend nummer wilt geven. Bijvoorbeeld 0229-744060, 0229-744061, 0229-744062, enz. Ook kun je afdelingen een opeenvolgend telefoonnummer geven. Hierdoor krijgen ze een direct toegangsnummer.

Wat is twinning?

Met behulp van de Twinning functionaliteit is het mogelijk om met een gebruikersextensie op twee toestellen te zijn aangemeld. Standaard kan een gebruiker slechts op één toestel aangemeld staan. Dankzij Twinning is het dus mogelijk om zowel vanuit een thuislocatie als een kantoorlocatie bereikbaar te zijn met een enkele gebruiker op een handset en vast toestel te bereikbaar zijn via één extensie. Bekijk het artikel op de Wiki om te weten te komen hoe je twinning kunt activeren:

Wat heb ik nodig voor zakelijke telefonie?

De overstap naar VoIP zal eenmalig kosten met zich meebrengen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het soort oplossing. Bij een fysieke telefooncentrale zal de eenmalige investering hoger zijn. Naast het aanschaffen van toestellen moet namelijk een licentie en een telefooncentrale worden aangeschaft. Daarnaast moet een provider nog SIP trunk(s) aanmaken.

Een overstap naar hosted VoIP is makkelijker te overzien en duidelijker qua structuur. De centrale zit namelijk bij de gebruikskosten in. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten (iets) hoger, maar is de eenmalige investering veel lager. U hoeft slechts toestellen en gebruikersaccounts aan te schaffen.

Naast goede hardware en een provider is nog één ding van groot belang voor goede VoIP-telefonie: een stabiele internetverbinding. Belangrijk is hierbij natuurlijk de snelheid: per gesprek moet rekening gehouden worden met maximaal 100kb/s. Controleer altijd of uw internetsnelheid voldoende is voor uw telefonische bereikbaarheid. Daarnaast is het handig om een internetverbinding te hebben met een vast IP-adres.

Ik krijg de melding ‘U heeft geen toestemming omdat u niet bent aangemeld op het toestel’ bij het uitbellen

 

Als beveiliging in het systeem dien je je opnieuw aan te melden als het WAN IP wijzigt (als je wijzigt van internetverbinding of als je provider geen vast IP levert). Dit is om te voorkomen dat personen met kwade bedoelingen ongestoord met je toestel kunnen uitbellen in het geval van gegevens verlies of diefstal.

Het is gelukkig heel makkelijk op te lossen;

 • Bel met het toestel naar ‘901’
 • Toets je extensie (interne) nummer in gevolgd door een ‘#’ bijvoorbeeld 200#
 • Voer het wachtwoord van je extensie in. Deze is te vinden in onze online operator onder je gebruikersinstellingen
Mocht je er niet uitkomen? Wij staan voor je klaar!
074 711 3660