Wat heb ik nodig voor zakelijke telefonie?

De overstap naar VoIP zal eenmalig kosten met zich meebrengen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het soort oplossing. Bij een fysieke telefooncentrale zal de eenmalige investering hoger zijn. Naast het aanschaffen van toestellen moet namelijk een licentie en een telefooncentrale worden aangeschaft. Daarnaast moet een provider nog SIP trunk(s) aanmaken.

Een overstap naar hosted VoIP is makkelijker te overzien en duidelijker qua structuur. De centrale zit namelijk bij de gebruikskosten in. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten (iets) hoger, maar is de eenmalige investering veel lager. U hoeft slechts toestellen en gebruikersaccounts aan te schaffen.

Naast goede hardware en een provider is nog één ding van groot belang voor goede VoIP-telefonie: een stabiele internetverbinding. Belangrijk is hierbij natuurlijk de snelheid: per gesprek moet rekening gehouden worden met maximaal 100kb/s. Controleer altijd of uw internetsnelheid voldoende is voor uw telefonische bereikbaarheid. Daarnaast is het handig om een internetverbinding te hebben met een vast IP-adres.

Mocht je er niet uitkomen? Wij staan voor je klaar!
074 711 3660