Wanneer betaal ik extra kosten voor het bellen in en naar het buitenland?

Dit ligt eraan of het gaat wanneer je belt vanuit of naar een land dat zich binnen of buiten de EU begeeft. Wanneer je belt naar of vanuit landen die zich binnen de EU begeven, valt dit binnen je abonnement. Wanneer je belt naar of vanuit landen die zich buiten de EU begeven, valt dit buiten je abonnement en zullen hier extra kosten aan verbonden zijn. Hieronder is nog opgesomd wat binnen of buiten je abonnement valt om je daar een zo duidelijk mogelijk beeld van te geven.

Binnen je abonnement:

 • Je belt vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: Je bent zelf in Nederland, maar je ouders zijn op vakantie in Spanje. Bel je je ouders, dan gaan deze kosten uit je abonnement.
 • Je wordt gebeld door een Nederlands nummer terwijl je in de EU bent.
  Bijvoorbeeld: Je bent op vakantie in Italië en een van je vrienden belt je op vanuit Nederland. Op dat moment gaan de kosten uit je abonnement.
 • Je belt naar een Nederlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je bent in Duitsland op vakantie en je belt naar een vriend die op een camping in Frankrijk staat. De kosten om te bellen in de EU naar een Nederlands nummer dat ook in de EU is, gaan uit je abonnement.
 • Je belt naar een buitenlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je staat op een camping in Portugal en je belt naar Spaanse vrienden in Spanje. Ook deze kosten gaan uit je abonnement.

Buiten je abonnement:

 • Je belt naar een buitenlands nummer vanuit Nederland.
  Bijvoorbeeld: Je gaat over een week op vakantie naar Griekenland en je belt het hotel om er zeker van te zijn dat de reservering geregeld is. Omdat je naar een buitenlands nummer belt vanuit Nederland, betaal je de kosten buiten je abonnement om.
 • Bellen naar of vanuit landen die zich buiten de EU begeven.

Bekijk hier de internationale gesprekstarieven van Voicedata.

Mocht je er niet uitkomen? Wij staan voor je klaar!
074 711 3660